Érettségi tippek


A VIZSGADRUKK LEGYŐZHETŐ?!

vizsgadrukkElső látásra óriásinak tűnik a feladat – négy év anyagát, 1 év alatt megtanulni vagy legalábbis átismételni, feleleveníteni -, de korántsem lehetetlen.
Néhány apró trükkel megkönnyíthető a biflázás és a vizsgázás, és az sem mellékes, hogy mindennek az egyetemi, főiskolai évek alatt is hasznát vesszük majd.
Az érettségin az 1 év alatt megszerzett tudásról kell számot adni, ami ugye 4 évet foglal magában, rövidített tempóban!
Ennek különös tétje is van, hiszen nemcsak egy osztályzat, hanem akár a jövőnk is múlhat azon, bekerülünk-e a hőn áhított munkahelyre, pozícióra, egyetemre, főiskolára és szakra.
További részletek

Hogyan használd készüléshez a vizuális memóriád?

Hogyan használd vizuális memóriád az érettségihezSzámos módja van annak, hogy élesebbé tedd az eszedet a vizsga előtt, hogy jobban megragadjanak részletek, és így a kellő időben fel tudd őket idézni – a legegyszerűbb módszer az, hogy ha a vizuális memóriádra támaszkodsz.
Már az is rengeteget segíthet, ha nem egyszerűen fekete-fehér, monoton módon teleírt oldalakról tanulsz.

A saját kézzel készített jegyzeteket máris sokkal jobban memorizálni tudod, de ennél még jobb, ha kicsit kidekorálod a tanulnivalót.
További részletek

mit egyél vizsga előtt

Mit egyél vizsga előtt és közben?

Nyilván mindannyian hallottátok már, hogy az is hatással lehet gondolkodási képességeitekre, mit esztek, mit fogyasztotok a tanulás vagy éppen a vizsga közben.Tehát mi az, amit a koffeinen kívül érdemes még a szervezetetekbe juttatni?
További részletek

készülj okostelefonnal

Készülj okostelefonnal az érettségire!

Aki okostelefonját szeretné használni a készülés során, a természettudományos tárgyak esetén is megteheti ezt – a modern technológia nem csak azokon segít, akik évszámokat vagy verseket akarnak tanulni, de függvényeket és vegyületeket is megjeleníthet nekünk könnyen és gyorsan.
További részletek

szóbeli érettségi

MIT ILLIK A SZÓBELI VIZSGÁN, ÉS MIT NE TEGYÉL!

A szóbeli vizsgán elsősorban a tudásodat, felkészültségedet és előadó-képességedet díjazzák majd, tehát nagyrészt azon múlik, milyen jegyet kapsz, hogy mennyire tanultál lelkiismeretesen az elmúlt hetekben vagy akár években.
De legyünk őszinték – atlétában, fél óra késéssel, rágózva megjelenve annyi eséllyel indulsz legfeljebb, mint sánta hintaló az epsomi derbyn.

Kezdjük tehát az öltözékkel.
További részletek